Oświadczenie po decyzji Ministra Obrony Narodowej dotyczącej rozwiązania współpracy Związku Żołnierzy Wojska Polskiego z Wojskiem Polskim

Minister Obrony Narodowej Pan Antonii Macierewicz z dniem 5 lutego 2016 r. rozwiązuje współpracę w trybie natychmiastowym ze strukturami Związku Żołnierzy Wojska Polskiego. Wobec powyższej decyzji jako żołnierze zachowujący apolityczność przyjmujemy powyższą informację do wiadomości. Jednocześnie informujemy szkoły współpracujące z nami, że zajęcia i uroczystości wojskowe z udziałem Związku Żołnierzy Wojska Polskiego Koła nr 2 i za jego pośrednictwem z Jednostkami  Wojskowymi zostają zawieszone do odwołania.

Jednocześnie dziękujemy dowódcom jednostek wojskowych wchodzących w skład 11 Lubuskiej Dywizji Kawalerii Pancernej oraz Dowódcy Garnizonu Skwierzyna za wspieranie nas swoją obecnością w zajęciach wojskowych, Dyrekcje szkół, nauczycieli za zapraszanie nas do siebie oraz uczestnictwo podczas święta 12 Kołobrzeskiego Pułku.

Zarząd Koła nr 2 Związku Żołnierzy Wojska Polskiego w Gorzowie Wielkopolskim